بینش مند

بینش مندی مرتبه متعالی اندیشمندی است

بینش مند

بینش مندی مرتبه متعالی اندیشمندی است

جایی که تفکر نباشد، آدمی به راحتی نمی تواند نفس بکشد...

پیام های کوتاه
آخرین مطالب

یک بند در اندیشه سیاسی

سه شنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۲۲ ب.ظ

با زنده باد و مرده باد مشکلی حل نمی شود. کاش مردم از این سطح نازل سیاست که بیشتر به بازی کودکانه ای شبیه است، دست بردارند و واقعا سیاست را به منزله "فن تدبیر منزل" بیانگارند. ذهن ما به جای اینکه چه کنیم تا زیست بهتری داشته باشیم، صرف دعواهای سیاسی دو گروه شده است که خود در قدرتند و هرگاه لازم باشد مردم را در بازی شریک می کنند؛ حال آنکه مردم تنها در زیان بازی شریک اند و نه در قدرت.

کاش در بحبوحه این جنجال ها کسی هم به فکر مردم باشد.یا لا اقل مردم به فکر خویش باشند.

کاش مردم خود را به ابزار امیال سیاسی عده ای تبدیل نسازند.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۱۷
احمد سیفی (هدهد)

اندیشه

تدبیر

سیاست

سیاسی

نظرات  (۱)

۲۲ مهر ۹۴ ، ۰۸:۴۹ از تبار حیدریم
موافق جناح بازی و سیاست زدگی نیستم اما نمی شود از این دو جدا شد بنابر گفته رهبری که فرمودند بنده یک اصولگرا اصلاح طلب هستم . لذا بودن در جریانات این دو گروه و خارج سیاست نبودند در نوبه خود بد نیست منتها بایستی از سیاست زدگی جلوگیری کرد .
پاسخ:
ببینید اگر رهبری چنین چیزی را مطرح کرده باشند، ناظر به لفظ کلمات است و معنایی که از آن استنباط می شود. نه اینکه ایشان به برخی از مولفه های جریانی هر کدام از این دو جریان تعلق خاطر دارند. در واقع رهبری مرادشان این است که مفهوم اصولگرایی در مقابل مفهوم اسلاح طلبی قرار نگیرد.
بنابراین هدف رهبری این نیست که بگویند من در هر دو جریان هستم. بلکه به عکس اینگونه استنباط می شود که ایشان در هیچکدام از جریان های موجود، نیستند.
مثال دیگر این موضوع بحثی است که ایشان درباره دانشجوی سیاسی دارند. ایشان حدود 15 سال پیش فرمودند دانشجو باید سیاسی باشد. اما نه به این معنی که دانشجو باید در یکی از جریان های نظام باشد بلکه منظور این است که فهم مسایل سیاسی و بصیرت سیاسی داشته باشد و بی تفاوت یا کج فهم نباشد. البته به گمانم سال 89 خود ایشان در دیدار با دانشجویان همین مساله را اینگونه باز کردند که اگر میگویم دانشجو باید سیاسی باشد نه به این معنی که وابسته و دکان احزاب باشد.
اما آنچه در این مطلب اشاره شده است اندکی فراتر از این حرف است. اینجا سخن از این است که چرا در هر موضوع مرتبط و غیر مرتبط با ملاک سیاسی با قضایا برخورد می شود؟ مثلا چرا در مواجهه با تیم والیبال ایالات متحده با ملاک سیاسی قضاوت شد؟ چرا به جای اینکه بگوییم این حرکت به این دلیل خوبست و به آن دلیل بد، سیاسی قضاوت می کنیم؟ چرا اگر مشکلی در نظام آموزشی می بینیم می گوییم فلان دولت این کار را کرد و بهمان دولت آن کار را؟ و چرا نمی اندیشیم که شاید دولت ها مقصر نیستند و مشکل از جای دیگر باشد؟ و دهها مثال از این دست.حرف این سخن همین است!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی