بینش مند

بینش مندی مرتبه متعالی اندیشمندی است

بینش مند

بینش مندی مرتبه متعالی اندیشمندی است

جایی که تفکر نباشد، آدمی به راحتی نمی تواند نفس بکشد...

پیام های کوتاه
آخرین مطالب

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

جامعه توسعه نیافته یا در راه توسعه به واسطه بسط تکنولوژی دچار نوعی بی هویتی شده است. یعنی این جامعه نمی تواند همزمان در عالم متجدد زندگی کند و در عین حال هویت سنتی خود را حفظ کند. اگر تلاش برای حفظ سنت کند، ناگزیر باید در مواجهه با تجدد بنیان کن، رویکرد خصمانه برگزیند اما اگر بخواهد تجدد را از میان این دو برگزیند، ناچار باید فرهنگ تجدد را هم بپذیرد؛ فرهنگی که از عالمی دیگر آمده است و با او نسبتی ندارد. لذا انسان جامعه توسعه نیافته یا در راه توسعه، دچار نوعی از بی هویتی می شود.

بسط عقل تکنیکی به واسطه تغییرات مداوم و سریع که شاید بتوان نام التهاب را به آن داد، عالم تمدن جدید را متاثر می کند. جامعه توسعه یافته نیز با ثبات نیست و حتی انسان غربی نیز در این عالم احساس سر در گمی می کند. اما این سردرگمی و بی هویتی برای جامعه توسعه نیافته مضاعف است. چراکه جامعه در راه توسعه هیچ تصویر و تصوری از آینده ندارد و در این بی هویتی نمی داند به کجا خواهد رسید. جامعه در راه توسعه غایت القصوایی جز جامعه توسعه یافته ندارد. به بیان دیگر آینده جامعه توسعه نیافته، اکنون جامعه توسعه یافته است. سوگمندانه باید گفت که جامعه در راه توسعه نمی تواند جز این بیندیشد زیرا از گذشته خود بریده است و دچار بی هویتی شده است.

آنچه که از آینده در جامعه تصویر می شود، آموخته های تلخ و شیرین گذشته است. آینده زمانی شکل می گیرد که یک جامعه بخواهد از گذشته عبور کند. آینده تابعی از گذشته است.

چگونه ممکن است کسی که از گذشته اش بریده، به آینده امیدوار باشد؟ آیا می توان اکنون جامعه ای با مختصات متفاوت را آینده جامعه خود تلقی کرد؟

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۳۱ شهریور ۹۴ ، ۱۵:۱۲
احمد سیفی (هدهد)

با زنده باد و مرده باد مشکلی حل نمی شود. کاش مردم از این سطح نازل سیاست که بیشتر به بازی کودکانه ای شبیه است، دست بردارند و واقعا سیاست را به منزله "فن تدبیر منزل" بیانگارند. ذهن ما به جای اینکه چه کنیم تا زیست بهتری داشته باشیم، صرف دعواهای سیاسی دو گروه شده است که خود در قدرتند و هرگاه لازم باشد مردم را در بازی شریک می کنند؛ حال آنکه مردم تنها در زیان بازی شریک اند و نه در قدرت.

کاش در بحبوحه این جنجال ها کسی هم به فکر مردم باشد.یا لا اقل مردم به فکر خویش باشند.

کاش مردم خود را به ابزار امیال سیاسی عده ای تبدیل نسازند.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۴ ، ۲۱:۲۲
احمد سیفی (هدهد)
اندیشیدن زمانی  رخ می دهد که نمی دانیم چه اگر بدانیم آنگاه مجال اندیشیدن نیست، باید عمل کرد!
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۶ شهریور ۹۴ ، ۰۹:۴۳
احمد سیفی (هدهد)

سلام

بینش مندی مرتبه ای است متعالی تر از اندیشمندی. درک عمق و فهم هستی از نگاه من بینش مندی است. تفاوتش با اندیشمندی در این است که اندیشه، تفکر در آموخته هاست و البته اندیشیدن هزار مرتبه از دانستن بالاتر است. اما زمانی اندیشه باور می شود که منجر به فهم عمق عالم هستی شود. مرتبه ای که شاید غایت بشریت است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۹۴ ، ۲۰:۵۷
احمد سیفی (هدهد)